Atasozu.org

Şeytanla kabak ekenin kabak başına patlar.

“Şeytanla kabak ekenin, kabak başına patlar” atasözü, kötü ve zararlı kişilerle iş birliği yapanların, sonunda kötü sonuçlarla karşılaşacağını ifade eder. Buradaki “şeytan”, kötülük ve zarar getiren birini simgelerken, “kabak ekmek” ise bu kişiyle yapılan bir iş birliğini veya ortaklığı anlatır. “Kabak başına patlar” ifadesi ise, bu iş birliğinin sonunda kişinin zarara uğrayacağı anlamına gelir.

Atasözü, kötü niyetli kişilerle yapılan işlerin veya iş birliklerinin sonucunun her zaman kötü olacağını vurgular. Başlangıçta, kötü kişilerle yapılan anlaşmalar veya işler cazip görünebilir, ancak uzun vadede bu tür ilişkiler felakete yol açar. Şeytanla yapılan iş birliği, kişiye yalnızca zarar verir. Bir kişi, şeytanla yani kötü niyetli biriyle iş yaparsa, bu işin sonunda eninde sonunda kendisi zarara uğrar.

Bu atasözü, insanları, güvenilir ve iyi niyetli kişilerle iş yapmaya teşvik eder ve kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini anlatır. Kötü kişilerin cazibesine kapılmak yerine, doğru ve güvenilir yolları seçmenin daha iyi olduğunu öğütler. Kötü ilişkiler, sonunda kişiyi olumsuz etkileyecektir.

"Şeytanla kabak ekenin kabak başına patlar." atasözüyle ilgili en çok yapılan arama sorguları;

atasozuatasözü ve anlamıbaşınabaşına hakkındaki atasözleribaşına ile ilgili atasözleriekeninekenin hakkındaki atasözleriekenin ile ilgili atasözlerihakkındaki atasözleriiçerisinde başına geçen atasözleriiçerisinde ekenin geçen atasözleriiçerisinde kabak geçen atasözleriiçerisinde patlar geçen atasözleriiçerisinde Şeytanla geçen atasözleriile ilgili atasözlerikabakkabak hakkındaki atasözlerikabak ile ilgili atasözleripatlarpatlar hakkındaki atasözleripatlar ile ilgili atasözleriŞeytanlaŞeytanla hakkındaki atasözleriŞeytanla ile ilgili atasözleriŞeytanla kabak ekenin kabak başına patlarŞeytanla kabak ekenin kabak başına patlar atasözünün anlamı

Yorumlar

Bir yanıt yazın